Westhoekshop | Schapen kaas

uw winkelmandje

  • 0 artikelen
  • totaal: € 0,00
bekijk mandje
{"fx":"fade","timeout":"0","speed_in":"0","speed_out":"0"}

    Over Westhoek

    Westhoek is een schapenbedrijf dat al 10 jaar vlees-en melkschapen houdt. Onze schapen worden gehouden op een extensieve manier, wat inhoudt dat ze op ruime weiden grazen. De schapen lopen in natuurgebieden en op ouderwets grasland, waar een groot scala van grassen en kruiden vertegenwoordigd is. 's Winters geven we de schapen  dan ook hooi  van ons eigen land. Op deze manier weten we wat onze schapen eten en wat de herkomst van hun voer is.

    Kaas maken

    De melk van onze melkschapen wordt op ons eigen bedrijf verwerkt tot rauwmelkse schapenkaas. We gebruiken alleen melk van onze eigen schapen zodat we zeker zijn van de kwaliteit. Driemaal per week wordt er kaas gemaakt volgens strenge hygiene eisen.  De hygiene eisen zijn vastgelegd in Europese richtlijnen die periodiek getoetst worden door het COKZ. We maken de schapenkaas op ambachtelijke manier, waardoor we zelf nauw betrokken zijn bij het proces van kaasmaken van het begin tot het eind.

    Naast schapenkaas maken wij ook Westhoek koekaas gemaakt van de melk van de koeien van familie Oudijk uit Strijen, ook dit is een ambachtelijk gemaakte rauwmelkse koekaas.

    We gebruiken in de kaas alleen vegetatisch stremsel, waardoor de kaas uitermate geschikt is voor vegetariers. De kaas wordt gemaakt van rauwe melk, waardoor belangrijke stoffen behouden blijven en waardoor de smaak puur en vol is. Schapenkaas is licht verteerbaar en kan goed gebruikt worden bij een overgevoeligheid voor koemelkeiwit. De kaas wordt volgens ambachtelijk recept gemaakt en gepekeld in Keltisch zeezout.

     

    Verschillende variaties

    Kleine kaasjes

    We maken kaasjes in pondsformaat en kilokaasjes. Deze kaasjes zijn jong tot jong belegen. Dit zijn kaasjes leuk om weg te geven als kado of relatiegeschenk. Ook zijn deze kaasjes leuk en lekker om te presenteren wanneer u een kaasplankje maakt.

    Kaas aan het stuk

    Ook maken we grote kazen, zodat onze klanten ook een stuk kaas vers van het mes kunnen krijgen. Aan het stuk hebben we zowel jong, belegen als oude kaas. Onze schapenkaas wordt in 12 smaken gemaakt, te weten naturel, italiaanse kruiden, brandnetel, daslook, fenegriek, mosterd, sambal, pesto, honingklaver, rucola komijn en tzatiki.